Driver Intelligence Database

Tagságkezelés

MIT KELL TUDNI A TAGSÁGMEGÚJÍTÁSRÓL?

Általános információk és szabályok

_____________

A DiDb tagságot kétévente kell meghosszabbítani. Az esedékesség a DiDb kártyaszám utolsó 6 számjegye által jelölt regisztráció időpontjához (év/hónap) viszonyítva számolható ki. Ha a gépjárművezető nem teljesíti időben a  tagságmegújítás feltételeit, akkor tagsága érvénytelenné válik!

A tagságmegújítást a gépkocsivezetők a sofőrregisztráció menüpontnál is feltüntetett regisztrációs irodákban, illetve pontokon kezdeményezhetik.

A fizikai kártyával rendelkező gépkocsivezetők a tagságmegújítási szolgáltatás igénybevételekor dönthetnek úgy, hogy áttérnek az e-kártyára.  Ebben az esetben a fizikai kártya – a tagságmegújítási szolgáltatással egyidejűleg – bevonásra kerül.

A tagságmegújítás során frissítésre kerülnek a gépkocsivezető rendszerben lévő személyes adatai, fényképe és iratai. Az iratokra a regisztrációnál is előírt szabályok érvényesek.

Tagságmegújítás esetén a gépkocsivezető nem kap új tagsági számot

A tagságmegújítási szolgáltatás igénybevételének nem feltétele az erkölcsi bizonyítvány megléte, az később is pótolható. A tagságmegújítási kérelmet azonban csak abban az esetben tudjuk elbírálni, ha az erkölcsi bizonyítvány benyújtásra került.

Magyar állampolgárságú gépkocsivezetők a magyarországi regisztrációs irodákban – díj ellenében – erkölcsi bizonyítvány igényelhetnek

Ha a gépjárművezető elmulasztja a tagság megújítását, DiDb tagsága „Érvénytelenné” válik, így a DiDb kártyát, illetve e-kártyát személyazonosításra és fuvarfelvételre nem tudja a továbbiakban használni.

MI A KÜLÖNBSÉG AZ EGYES TAGSÁGMEGÚJÍTÁSOK KÖZÖTT?

Tagságmegújítás típusai

 

Tagságmegújítás típusa

Mikor vehető igénybe?

Milyen adatokat kell frissíteni, illetve rögzíteni?

Határidőn belüli tagságmegújítás

amennyiben a gépjárművezető tagsága még érvényes, de a következő 3 hónapban fog lejárni

Új fotó készül, valamint frissítésre kerülnek a rendszerben lévő  adatok és iratok

Határidőn túli tagságmegújítás

amennyiben a gépjárművezető tagsága már lejárt, de nem több mint 2 éve

Új fotó készül, valamint frissítésre kerülnek a rendszerben lévő  adatok és iratok

Újraaktiválás

amennyiben a gépjárművezető tagsága több, mint 2 éve lejárt

Új fotó készül, továbbá az adatvédelmi szabályok miatt valamennyi adat és irat újbóli felvételére van szükség

 

 

 

A különböző típusú tagságmegújítások díjszabása – a kártya típusától, illetve a szolgáltatás igénybevételének módjától függően – jelentősen eltér egymástól. A díjszabást az Árak menüpontban ellenőrizheted.

MI A TEENDŐ, HA VÁLTOZTAK A GÉPKOCSIVEZETŐ ADATAI/IRATAI VAGY ELVESZTETTE FIZIKAI KÁRTYÁJÁT?

Egyéb szolgáltatások

_____________

Adatmódosítás

 

Amennyiben a gépkocsivezető valamely személyes adatát, vagy iratát kell módosítani, vagy erkölcsi bizonyítványát kell egy függő szolgáltatáshoz, utólagosan benyújtani, akkor ezt a regisztrációs irodákban, vagy a fuvarozók által üzemeltett regisztrációs pontokon tudja kezdeményezni.

Pótkártya

 

A fizikai kártya nem rendeltetésszerű használata, illetve elvesztése esetén a gépkocsivezető a regisztrációs irodákban, személyesen, pótdíj fizetése ellenében tud új kártyát igényelni. Fizikai kártyás tagságmegújítást érdemes minden esetben a kártyával igénybe venni, ellenkező esetben pótkártya kerül kiállításra, amely díjköteles.

MIT KELL TUDNI A DIDB TAGSÁGGAL KAPCSOLATOS STÁTUSZOKRÓL?

Státusz magyarázatok

_____________

Tagság státuszok

Tagság érvényesség

nem áll rendelkezésre minden olyan adat a gépjárművezetőről, amely a DiDb taggá váláshoz szükséges

a DiDb taggá válás összes feltételét teljesítette a gépjárművezető, így a tagságfelvételi kérelmének elbírálása jóváhagyással zárult. A fuvarfelvétel kizárólag az ilyen tagságú gépjárművezetők számára engedélyezett a DiDb rendszert használó telephelyeken.

a gépjárművezető ellen egy incidenst jelentett valamelyik DiDb rendszert használó ügyfél, és az incidens körülményeinek, valamint a gépjárművezető érintettségének kivizsgálása jelenleg még folyamatban van. A fuvarindítás kizárólag a felhasználó saját felelősségére történhet.

a sofőr tagsága egy felhasználó által bejelentett incidensben történő bizonyított részvétel miatt tiltásra került.

– az előírt tagsági feltételeknek nem tudott eleget tenni a gépjárművezető (pl. bejegyzéses erkölcsi bizonyítvány miatt), de az elbírálás során meghatározott időpont után újra benyújtható a kérelem vagy

-e-kártyás szolgáltatás igénybevétele esetén a rendelkezésre álló 30 nap alatt a gépjárművezető az applikációban nem fogadta el a szerződéses feltételeket, újraaktiválás szükséges

a gépjárművezető tagságfelvételi vagy tagságmegújítási kérelme végleges visszautasításra került. Tagfelvétel későbbi időpontban sem lehetséges.

a regisztráció során valamennyi kötelező adat és irat feltöltésre került a rendszerbe, de a regisztrációs kérelem elbírálása nem kezdhető meg, mert a gépjárművezető még nem nyújtott be erkölcsi bizonyítványt. 

a gépjárművezető tagsági kérelmének elbírálása pozitívan zárult és a tagságának érvényessége az érvényességi időn, azaz 2 éven belül van.

a gépjárművezető nem tett eleget a kétévente kötelező tagságmegújításnak és emiatt DiDb tagsága lejárt.

a gépjárművezető DiDb rendszerben szereplő összes iratának lejárt az érvényességi ideje.

azon DiDb tagok tagságának érvényességi státusza, akik tagsága több, mint 2 éve lejárt és nem tettek eleget azóta sem a kötelező tagságmagújításnak vagy

-e-kártyás szolgáltatás igénybevétele esetén a rendelkezésre álló 30 nap alatt a gépjárművezető az applikációban nem fogadta el a szerződéses feltételeket, újraaktiválás szükséges

a gépjárművezető kérésére a DiDb tagságát, továbbá valamennyi személyes adatát töröltük a rendszerből.

DiDb tagsággal kapcsolatos díjak

_____________

Az EUR-s díjak elszámolása HUF-ban történik, a számlázás napján érvényes MNB árfolyamon.

Fenti díjak nettó díjak, az ÁFA-t nem tartalmazzák.

Gyakori kérdések

 

Ha további kérdése lenne a DiDb tagsággal kapcsolatban,

kérjük, lépjen kapcsolatba velünk:

E-mail
küldése
Visszahívást
kérek

  Név:

  Email cím:

  Üzenet:

   Név:

   Telefonszám: